Využití měnového futures při podnikání v podmínkách ČR - Říhová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce "Využití měnového futures při podnikání v podmínkách ČR" se zabývá problematikou finančních derivátů. Definuje jednotlivé druhy derivátů, jejich historii a vývoj měnových futures a forwardů v ČR a ve světě. Další část je věnována možnostem využití měnových futures a forwardů při podnikání v České republice. Součástí diplomové práce je zhodnocení vývoje měnových kurzů EUR/CZK a USD/CZK.
The use of currency futures in the business in terms of CR
Keywords: měnové deriváty; forward; futures; opce; swap; spekulace; arbitráž; hedging; kurzové riziko; currency derivatives; forward; futures; options; swap; speculation; arbitration; hedging; exchange rate risk