Vliv investic na podnikovou výkonnost - Hynčicová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je provést hodnocení efektivnosti investice a zjistit její vliv na výkonností ukazatel podniku. Pro účely bakalářské práce byl vybrán podnik XYZ s.r.o. Tento podnik investoval v roce 2015 do výstavby nového podnikatelského areálu a nové montážní haly. Podnik čerpal finanční prostředky z dotačního programu a prostřednictvím bankovního úvěru. Každý výkonností ukazatel podniku, který je v práci počítán je určován za pomoci ekonomických vzorců. Výsledné hodnoty ukazatelů jsou porovnávány v čase ve sledovaném období od roku 2014 do 2018 a je sledován vliv investice na tyto hodnoty.
The impact of investment on business performance
Keywords: investice; výkonnost; ukazatele; vliv; efektivnost; hodnocení; investment; performance; indicators; impact; efficientcy; evaluation