Řízení služeb v energetice - Bártová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá odvětvím elektroenergetiky. Ta spadá do síťových odvětví společně s plynárenstvím a telekomunikací. Elektroenergetika je součástí energetiky a zahrnuje výrobu, přenos, distribuci a užití elektrické energie. Práce se územně vymezuje pouze v rámci České republiky. Teoretická část obsahuje charakteristiku služeb, zákazníků, trhu, marketingového mixu služeb, využití informačních technologií ve službách a energetiku. Praktická část se zabývá provedením analýzy. Vlastní analýza je rozdělena do tří základních částí. První část je tvořena analýzou historického vývoje ceny elektřiny od roku 2006, vývojem služeb v energetice a aktuální nabídkou služeb pro dodavatele a koncové odběratele elektrické energie. Druhá část je tvořena analýzou vnějšího prostředí, marketingovým mixem služeb v energetice a komunikačními procesy mezi zákazníkem a dodavatelem. Třetí část práce je věnována tématu energetických auditů, průkazu energetické náročnosti budov (dále jen průkaz) a alternativním zdrojům výroby elektřiny. V závěru práce je zpracované dotazníkové šetření, které se hlouběji věnuje problematice průkazu, jak z hlediska povědomí o energetické náročnosti budov, tak i z hlediska jeho potřebnosti.
Management services in the power engineering
Keywords: služby; energetika /elektroenergetika; vývoj cen; liberalizace trhu; hospodaření s energií; obnovitelné zdroje energie; dotazníkové šetření; services; power engineering / electricity sector; prices; market liberalization; energy management; renewable resources of energy; questionnaire survey