Stereometrické úlohy - Křížová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce s názvem Stereometrické úlohy se zabývá konstrukčním řešením vybraných prostorových úloh pomocí interaktivního softwaru GeoGebra, kde nejčastěji využívám jeho 3D prostředí. Řešení úloh se vždy skládá ze slovního či symbolického popisu vlastní konstrukce, který je doplněn o grafické znázornění, které jsem vytvořila pomocí rovnoběžného promítání. Úlohám předchází teoretický základ, který čtenáře seznamuje se základními vlastnostmi stereometrie. Na závěr se zaměřuji na problematiku prostorových úloh u žáků základních škol.
Problems in stereometry