Vytvoření modulu letní a zimní přípravy žákovských kategorií ve sjezdovém lyžování - Hrabák, Martin (Jihočeská univerzita, 2023)
Úlohou této práce bylo vytvoření modulu letní a zimní přípravy žákovských kategorií ve sjezdovém lyžování a následné vytvoření výukového DVD pro trenéry sjezdového lyžování pro zlepšení přípravné části žákovských kategorií. Práce je rozdělena na analytickou část, která obsahuje popis lyžování, žákovských kategorií, zabývá se i popisem letní a zimní přípravy. Následná část je syntetická, ta zahrnuje rozbor všech částí letní přípravy a v zimní přípravě její první část, kdy se sportovec seznamuje se sněhem a probíhají první jízdy na ledovcích. Rozbor obsahuje popis provedení cviků a jejich zaměření. Hlavním cílem této práce bylo vytvoření výukového DVD.
Creation of a model of summer and winter preparation of pupil categories in downhill skiing.
Keywords: sjezdové lyžování; výukové DVD; technika; cvičení; downhill skiing; instructional DVD; technique; exercises