Využití her v hodinách anglického jazyka. - Papežová, Petra (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zaměřuje na využití her v hodinách anglického jazyka. Teoretická část se věnuje na základě psychologických a pedagogických poznatků významu a podstatě her. Ukazuje její význam a následné využití ve výuce, poskytuje stručné dělení her z různých hledisek i metodické postupy k zapojení her do vyučovací hodiny. V praktické části bylo rozpracováno několik plánů hodin anglického jazyka, které poskytují ukázku možného zapojení her do výuky. V konečné reflexi práce poskytuje návody a rady pro další použití her.
The Use of Games in English Language Teaching.