Síť sociálních kontaktů Adama mladšího z Valdštejna v letech 1602-1617. - Vladík, Alexandr (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce pojednává o síti sociálních kontaktů Adama mladšího z Valdštejna v letech 1602-1617. Na základě Valdštejnova edičně zpřístupněného deníku jsou zkoumáni šlechtici, se kterými se stýkal. V rámci práce jsou zkoumány následující oblasti. Země odkud daní jedinci pocházejí. Jaké jsou jejich majetkové poměry. V jakém kraji mají svá sídla. Dále jaké úřady a funkce zastávají. Jaké je jejich náboženské vyznání.
Sites of social contacs Adam younger from Waldstein in years 1602-1617.
Keywords: šlechta; novověk; České země; noble; modern era; Czech lands