Risk management a zvládání rizik spojených s podnikovou činností - Petrů, Soňa (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá krizovým managementem vybrané společnosti. Rizika ve firmě jsou popsána na základě tří fází krizového managementu. První fáze je identifikace rizika, druhá ocenění a kvantifikace rizika a třetí kontrola a financování rizik. Práce je zaměřena především na prevenci a pojištění společnosti. Dále jsou zde nastoleny dvě fiktivní krizové situace a jejich řešení.
Risk management and risk management associated with business activities
Keywords: risk management; identifikace rizika; ocenění a kvantifikace rizika; kontrola a financování rizika; prevence; pojištění; pojistná částka; pojistné plnění; pojistné; spoluúčast; krize; risk management; risk identification; measurement and quantification of risk; control and financing of risk; prevention; insurance; insurance amount; insurance benefits; partnership in insurance; crisis