Test interakce 8-methoxypsoralenu s plazmovými bílkovinami albuminem a IgM a jadernou bílkovinou histonem H2A pomocí fluorescenční spektroskopie. - Mašková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce se zabývá interakcemi 8-methoxypsoralenu (sloučenina používaná v PUVA terapii) se třemi proteiny, lidským sérovým albuminem, imunoglobulinem IgM a histonem H2A. Byla používána metoda fluorescenční spektroskopie.
Test of interactions of 8-methoxypsoralen with serum proteins, albumin and immunoglobuline IgM, and with a histone H2A by the method of fluorescence spectroscopy.
Keywords: fluorescenční spektroskopie; albumin; histon; imunoglobulin; 8-methoxypsoralen; fluorescence spectroscopy; albumin; histone; immunoglobuline; 8-methoxypsoralen