Motivace ve vybrané organizaci - Rymešová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zaměřuje na zjišťování a zhodnocení motivačního systému v organizaci Základní škola a Mateřská škola Nová Říše. Cílem této práce je rozbor forem motivace, motivačních a stimulačních prostředků ve vybrané organizaci a návrhy na zlepšení případných nedostatků. Teoretická část obsahuje literární rešerši a jsou zde vymezeny základní pojmy o dané problematice. V praktické části je uveden metodický postup, výsledky výzkumu a charakteristika organizace, ve které bylo provedeno dotazníkové šetření. Využité způsoby sběru dat byly dotazníkové šetření, interní písemnosti, pozorování a nestrukturované rozhovory, které posloužily do diskuze k jednotlivým otázkám. Na základně provedeného dotazníkového šetření byl zjištěn současný stav motivačního systému v organizaci, motivačních prostředků a stimulačních prostředků. V závěru práce byly výsledky vyhodnoceny a na základě těchto výsledků byly vytvořeny návrhy a doporučení na zlepšení motivačního systému.
Motivation in selected organization
Keywords: motivační systém; motivace zaměstnanců; pracovní spokojenost; odměňování; motivation system; motivation of employees; job satisfaction; remuneration