Hračky šetrné k přírodě a bezpečné k dětem v mateřské škole - Nováková, Viktorie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá hračkami, které jsou určeny pro děti předškolního věku. Cílem práce je objasnit, jaké hračky jsou pro děti vhodné z hlediska bezpečnosti a šetrnosti k přírodě a jaký postoj k těmto hračkám mají učitelky mateřských škol. Bakalářská práce je rozčleněna do dvou částí teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na význam hračky pro dítě a na to, jak by měla vypadat hračka bezpečná a zároveň šetrná k životnímu prostředí. Praktická část hodnotí stav hraček ve dvou různých předškolních zařízeních. Prostřednictvím pozorování je porovnává a hledá alternativy kvalitních hraček za hračky nekvalitní.
Toys friendly to environment and safely for children in kindergarten
Keywords: hračka; bezpečnost; kvalita; šetrnost; plast; přírodní materiál; mateřská škola; waldorfská mateřská škola; toy; safety; quality; environment-friendliness; plastic; natural material; preschool; wafsdorf preschool