Newtonova okrajová úloha pro systém reakce-difúze typu aktivátor-inhibitor s parametrem - Pšenicová, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá systémem reakce difúze typu aktivátor-inhibitor. Předmětem je smíšená Neumann-Newtonova okrajová úloha s parametrem. Popisujeme jak se mění takzvané kritické body s ohledem na parametr.
Newton boundary value problem for reaction-diffusion sytem of the activator-inhibitor type with a parameter