Efektivní komunikace a její problémy - Tesková, Dana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá efektivní komunikací mezi pedagogy, rodiči a dětmi. Efektivní komunikací, která vede k respektujícím a partnerským vztahům mezi nimi. V teoretické části seznamuje s efektivní komunikací prostřednictvím myšlenek a učení českých a amerických psychologů. V praktické části předkládá výsledky dotazníkového šetření mezi studentkami kombinovaného studia Učitelství pro mateřské školy na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, které bylo zaměřeno na praktikování efektivní komunikace ve vlastních rodinách a mateřských školách.
The Problems Of Effective Communication
Keywords: efektivní respektující komunikace; empatie; naslouchání; bezpodmínečné přijetí; trest; odměna; effective respecting communication; empathy; listening; unconditional acceptance; punishment; reward