Stanovení základních analytických hodnot ve vybraných masných výrobcích z rozdílných cenových kategorií - Hovorková, Sandra (Jihočeská univerzita, 2015)
Abstrakt Úkolem diplomové práce bylo u 10 masných výrobků zjistit základní analytické hodnoty (obsah vody, tuku, soli), dále provést senzorické hodnocení a změřené údaje konfrontovat s prodejní cenou. Naměřené analytické hodnoty u vzorků: průměrný obsah vody: 76,34 %. Průměrný obsah tuku: 47,50 %. Průměrný obsah bílkovin činil: 16,46 %. Průměrný obsah kolagenu činil 3,23 %. A průměrná hodnota obsahu soli byla 2,92 %. Při senzorickém hodnocení byly výrobky z dražších cenových kategorií většinou hodnoceny lépe, ovšem byly i vyjímky.
Determination of basic analytical values in selected meat products in different price categories
Keywords: Klíčová slova: masný výrobek; cena; kvalita; Key words: meat product; price; quality