Strategické řízení firmy poskytující služby - Kokešová, Radka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na strategické řízení ve firmě poskytující služby. Cílem práce je analyzovat současný stav strategického řízení ve vybrané firmě a navrhnout možná doporučení. Diplomová práce se opírá o dvě stanovené hypotézy. Nejprve je proveden strategický audit firmy pomocí metody DESTEP, 7S, Porterova modelu pěti sil a Finanční analýzy. Po strategickém auditu firmy následuje formulace strategie. Jsou určeny cíle, kterých chce firma dosáhnout. Autorka práce navrhla seznam strategických operací a její následný harmonogram kontroly implementace. V diplomové práci je zohledněno také strategické řízení kvality. Autorka práce navrhla novou organizační strukturu a strategii, která vede ke splnění vytyčených cílů firmy. Byla prokázána pravdivost stanovených hypotéz.
Strategic management of company providing services
Keywords: Strategický management; facility management; strategie; mise; poslání; strategický cíl; organizační struktura; seznam strategických operací; analýza; hypotéza; Strategic management; facility management; strategy; mission; vision; strategical target; organizational structure; schedule of strategic operations; analysis; hypothesis