Rozvoj hudebního cítění u dětí v MŠ pomocí vybraných hudebních aktivit - Filipová, Iva (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se zabývá rozvojem hudebního cítění u dětí v mateřských školách pomocí vybraných hudebních aktivit. Obsahem této bakalářské práce je vytvoření stručného a obecného přehledu hudebních aktivit pro děti předškolního věku. Tato práce má pouze teoretickou část a je zde popsána obecná rovina hudby a co to hudba je. Dále je zde kapitola, která se stručně věnuje hudebnímu vývoji dětí podle Holase. Velká část této práce je věnována konkrétním hudebním aktivitám, konkrétním hudebním nástrojům a konkrétním písním. Práce je doplněna o notové a textové zápisy písní. Jsou zde popsány některé aktivity, které nejsou příliš známé a je možné je využít při práci s dětmi v mateřských školách.
The Development of kindergarten children's feeling of music using selected music activities
Keywords: hudební aktivity; rytmus; mateřská škola; píseň; music activities; rhythm; kindergarten; song