Péče o umírající v hospicích - Ptáček, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá problematikou nemoci a umírání, péče o umírající v různých hospicových zařízeních. Popisuje charakteristické znaky paliativní medicíny, její praktické využití na půdě hospiců a zároveň její nedostatek v současném českém zdravotnictví. V práci není opomenuta ani legislativní stránka celé věci.
Care for the Dying in Hospice Facilities
Keywords: hospic; hospicové hnutí; domácí hospic; nemoc; umírání; smrt; paliativní péče; euthanasie; terminální stav; pastorační péče o nemocné; Hospice; Hospice Movement; Home Hospice; Disease; Dying; Death; Palliative Care; Euthanasia; Terminal State; Pastor Care for the Ill