Vliv cestovního ruchu na podnikatelské aktivity a rozvoj města Český Krumlov - Šmelc, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce bylo zhodnocení vlivu cestovního ruchu na podnikatelské aktivity a rozvoj města Český Krumlov. Na základě analýzy řady statistických údajů byl vymezen vývoj návštěvnosti, ekonomický přínos cestovního ruchu pro město, podnikatelské subjekty a občany. Pro zhodnocení vlivu cestovního ruchu na podnikatelské spektrum, občany města a okolní prostředí bylo provedeno dotazníkové šetření a terénní výzkum. Na základě zjištěných poznatků byly vymezeny nejvýznamnější problémy města související s rozvojem cestovního ruchu a byly uvedeny možné způsoby řešení.
The impact of tourism on business activities and development of the city Český Krumlov
Keywords: cestovní ruch; Český Krumlov; vliv cestovního ruchu; ekonomický přínos cestovního ruchu; vliv cestovního ruchu na okolní prostředí; tourism; Český Krumlov; impact of tourism; economical impact of tourism; impact of tourism on environment