Průvodce po cyklostezkách na Netolicku - Kindlmanová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením stávajících cyklotras v mikroregionu Netolice a následovným vytvořením nových doplňujících cyklistických tras. První část je věnována literatuře, která se zabývá cyklotrasami na Netolicku a fyzicko-geografickými podmínkami jako je geologie, geomorfologie, pedologie, vodstvo, klima, fauna a flóra, ochrana přírody a krajiny. Druhá část se zabývá obecnou charakteristikou mikroregionu Netolice, dále historií, značením a dělením cyklotras. V této části se nacházejí mimo jiné i projekty, jež se zabývají cyklistikou na území ČR. Poslední částí je samotné zhodnocení stávajících cyklotras, jejich přínosů a nedostatků. Dále jsou v této části charakterizovány nově navržené cyklotrasy, k nim jsou připojeny jejich mapy a výškové profily.
Guide to the bike paths in Netolice region
Keywords: mikroregion Netolice; průvodce; cyklistika; cyklotrasy; selské baroko; Netolice micro region; guide; cycling; cycling paths; peasant Baroque