Pokusy domácího kola fyzikální olympiády: příprava, provedení a vyhodnocení - Nováková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá čtyřmi pokusy, které byly zadány středoškolským kategoriím v rámci 63. ročníku fyzikální olympiády. Tyto experimenty jsou zpracovány ve dvou verzích. První z nich odpovídá zadání fyzikální olympiády, druhá využívá měřící systém PASCO. Součástí práce jsou také připravené pracovní listy, které mohou vyučující fyziky využít ve svých hodinách.
Experiments of the Physics Olympiad home round: preparation, execution and evaluation
Keywords: Fyzikální pokusy; Fyzikální olympiáda; Pasco; Měřící systém; Physics experiments; Physics Olympiad; Pasco; Measuring system