Role otce očima dospívajících - Rejdová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá rolí otce očima dospívajícího. Teoretická část je složena ze dvou kapitol. První kapitola se věnuje charakteristice období dospívání. Druhá kapitola je na téma otcovství. Pozornost je zde věnována tomu, jaké role otec v rodině zastává, rozdílnostem v přístupu k dcerám a synům a tím, co s sebou přináší nepřítomnost otce v životě adolescenta. Výzkumná část, za pomoci kvalitativních metod a případových studií, porovnává pohled adolescentů na roli otce v rodině a zaměřuje se na rozdíly a podobné znaky jednotlivých případů.
The role of the father from the perspective of adolescents
Keywords: dospívající; otcovství; role otce; výchova; syn; dcera; nepřítomnost otce; adolescent; fatherhood; father's role; upbringing; son; daughter; father's absence