Elektronický obchod v praxi - Došek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá podrobným prostudováním elektronického obchodu. Popisuje jej od samotných historických počátků vývoje internetového obchodování v České republice, kde rozebírá jednotlivé typy elektronického obchodu. V praktické části představuje analýzu dvou elektronických obchodů vytvořených podnikatelskými subjekty. V této části diplomová práce odpovídá na otázku od založení až po efektivní fungování elektronického obchodu v praxi. V závěru diplomové práce je navržen inovační prvek ? možnost uplatnění reklamace, který je zakomponován do internetového obchodu.
E-commerce in practice
Keywords: e-komerce; nákup; elektronický obchod; webová aplikace; open source; firma.; e-commerce; purchase; e-shop; web application; open source; company.