DIDAKTICKÁ PRÁCE O OTÁZKÁCH HLEDÁNÍ ŽIVOTNÍHO SMYSLU PRO SENIORY - Jánský, Svatopluk (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce pojednává o hledání životního smyslu v životě seniorů. V teoretické části se zabývám tím, co znamená být seniorem v naší společnosti a věnuji se problematice krize životního smyslu a vyrovnání se s konečností lidského života. Zamýšlím se nad významem spirituality a víry v životě stárnoucího člověka a kladu si otázku po smyslu a cílech života ve stáří. V praktické části předkládám ke každé kapitole didaktické impulsy určené k využití při seniorských setkáních.
Didactic report for the seniors concernig the questions of the sense of life
Keywords: Stáří; stárnutí; senior; smysl života; víra; smrt; moudrost; Old age; aging; senior; sense of life; faith; death; wisdom