Rodina v hmotné nouzi - Procházková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce na téma Rodina v hmotné nouzi se zabývá problémy, kterým čelí rodiny ocitající se v systému pomoci v hmotné nouzi. Práce obsahuje popis systému pomoci v hmotné nouzi zahrnující vysvětlení, komu a k čemu jsou dávky určeny. Dále se zaměřuje na problematiku rodin v hmotné nouzi, kde blíže věnuje rodinám ohroženým hmotnou nouzí - rodině s osamoceným rodičem, rodině s nezaměstnaným členem domácnosti a rodině dítěte se zdravotním znevýhodněním. V praktické části práce jsou uvedeny čtyři skutečné případy rodin pobírajících dávky pomoci v hmotné nouzi s popisem jejich situace a problémy, kterým čelí.
Famil in Material Need
Keywords: hmotná nouze; sociální zabezpečení; příspěvek na živobytí; doplatek na bydlení; mimořádná okamžitá pomoc; zdravotní znevýhodnění; osamocený rodič; rodina; problémy; material need; social security; subsistence allowance; housing supplement; extraordinary immediate assistance; health disadvantage; single parent; family; problems of families