Souřadnicové systémy používané na území ČR pro evidenci nemovitostí - Stradová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této bakalářské práce jsou souřadnicové systémy používané na území ČR pro evidenci nemovitostí. Hlavním cílem práce je popsat historii a současnost souřadnicových systému používaných na území ČR, které jsou nezbytně nutné k vyhotovování mapových děl. Další cíl práce je zhodnocení transformací souřadnic. Práce obsahuje stručný vývoj kartografie a popis matematických základů pro tvorbu map. Dále je v práci popsán historický vývoj souřadnicových systémů na území ČR a souřadnicové systémy používané v současnosti na našem území. V poslední kapitole jsou popsány transformace souřadnic a jejich zhodnocení.
Coordinate systems used in the Czech Republic for the registration of real estate
Keywords: Souřadnicové systémy; transformace souřadnic; matematické základy; kartografie; Coordinate systems; transformation of coordinates; mathematical bases; cartography