Komparace českého a slovinského předsednictví EU: příprava, průběh, výsledky - Srpová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním tématem mé bakalářské práce je Komprace českého a slovinského předsednictví EU: příprava, průběh, výsledky. První část je věnována institucionálnímu systému a obecně předsednictví, další část je zaměřena na změny po Lisabonské smlouvě. Následuje porovnání historického vývoje obou zemí. Poslední část obsahuje rozbor jednotlivých předsednictví a následně jejich komparaci.
Comparison of the Czech and Slovenian Presidency of the EU: Preparation, Course, Results
Keywords: české a slovinské předsednictví; komparace; ovlivňující faktory; Czech and Slovenian presidency; comparison; influencing factors