Hodnocení efektivnosti investičních variant - Houdková, Eva (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem mé bakalářské práce je charakterizovat proces hodnocení projektů na základě technicko-ekonomických studií v rámci předinvestiční přípravy. Uvést výběr jedné z navrhovaných investičních variant, pohled na její ekonomický přínos podniku a volba vhodné formy financování této investice s přihlédnutím k rizikům, která s sebou nesou všechna potřebná rozhodnutí. U vybraného investičního projektu s možností variantního řešení formulovat konečné investiční a finanční rozhodnutí. Praktická část zachycuje průběh reálného investičního projektu od úvodní fáze porovnání možných variant přes hodnocení efektivnosti vybrané varianty po volbu vhodné formy financování sledovaného projektu.
Effectiveness of Investment Options
Keywords: efektivnost; investice; investiční projekt; cash flow; diskontní sazba; riziko; finanční analýza; effectiveness; investments; investment project; cash flow; discount rate; risk; financial analysis