Fytoterapie - Rostliny a jejich využití k detoxikaci organismu - Hommer, Roman (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce má přiblížit široké veřejnosti možnost detoxikace lidského organismu pomocí čajových směsí vytvořených z léčivých bylin. V teoretické části jsem popsal historii využívání léčivých rostlin při odstraňování příčin nemocí. Následující části jsou věnovány obsahovým látkám léčivých rostlin, které mají detoxikační účinky na lidský organismus a vlastním orgánům lidského těla, které mají pro detoxikaci důležitý význam. Praktická část je pojata jako edukační materiál, který má čtenáři pomoci ke správnému sběru a úpravě léčivých rostlin, a následně sestavení několika čajových směsí vhodných k detoxikaci našich tělesných orgánů. V příloze bakalářské práce jsou na CD fotografie léčivých rostlin použitých ve směsích s jejich popisem, výskytem a účinnými látkami.
Herbal-therapy - Herbal and their use to detoxication organism
Keywords: detoxikace; léčivé rostliny; drogy; čajové směsi; zdraví; detoxification; medicinal plants; drugs; tea blends; health