Možnosti a limity streetworku s uživateli návykových látek v online prostoru - Hýžová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce Možnosti a limity streetworku s uživateli návykových látek v online prostoru se zabývá poskytováním terénní sociální služby v online prostoru. Cílem práce bylo popsat možnosti a limity streetworku s uživateli návykových látek v online prostoru. V teoretické části jsou uvedeny poznatky týkající se sociální práce s danou cílovou skupinou, jako je metoda práce streetwork, kontaktní práce, krizová intervence a harm reduction. Druhá kapitola se zaměřuje na samotnou online práci v sociálních službách. Praktická část závěrečné práce představuje proces a výsledky kvalitativního výzkumu realizovaného metodou polostrukturovaných rozhovorů se sociálními pracovníky terénní sociální služby Jihočeský streetwork PREVENT v Českých Budějovicích. Tato organizace pracuje s uživateli návykových látek a poskytují svou službu mimo jiné v online prostředí.
Possibilities and limits of online streetwork with people afflicted by substance abuse disorder
Keywords: streetwork; sociální práce; internet; online prostor; online komunikace; sociální sítě; uživatelé návykových látek; kontaktní práce; harm reduction; krizová intervence; Jihočeský streetwork PREVENT; streetwork; social work; social service; internet; online space; online communication; social networks; drug users; contact work; harm reduction; crisis intervention; Jihočeský streetwork PREVENT