Vytvoření metodického videa pro jízdu na kajaku a kanoi formou DVD - Kocová, Klára (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na metodiku a techniku jízdy na kajaku a kánoi. Hlavním cílem práce je natočení a zpracování metodického videa, zaměřeného na techniku jízdy na kajaku a kánoi. Videopořad je rozdělen na techniku základních řídících záběrů na rovné vodě a dále na techniku záběrů v proudící vodě. Toto video bude sloužit ke zkvalitnění výuky sportovně zaměřených škol, členů vodáckých klubů, ale i například jako pomůcka pro poskytovatele servisních služeb v tomto odvětví. Pro zpracování materiálu byla vyhledána a zpracována dostupná literatura a na základě této literatury byla vytvořena audiovizuální stopa s popisem jednotlivých technik. Teoretická část bakalářské práce bude zaměřena na zmapování základních informací o vodáckém sportu a zformování jich do uceleného textu.
Creating a methodical video for kayaking and canoeing in the form of a DVD
Keywords: kajak; kánoe; kanoistika; vodní turistika; metodické video; záběr; proud; technika; metodika; DVD; vodní sporty; kayak; canoe; canoeing; water tourism; methodical video; shot; flow; technique; methodology; DVD; water sports