Vliv majetkové struktury na ekonomické výsledky podniku - Čapková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem bakalářské práce je posouzení majetkové struktury včetně zdrojů financování. V teoretické práci jsou popsány jednotlivé složky aktiv a pasiv, faktory ovlivňující velikost a strukturu podnikového majetku a možnosti jejich hodnocení. V praktické části je provedena finanční analýza vybraného podniku. Finanční situace je posouzena zejména pomocí ukazatelů likvidity, rentability a aktivity. Nakonec jsou uvedena doporučení pro budoucí činnost podniku, které vyplynuly z výsledků finanční analýzy.
The influence of the asset structure upon the economic outcome of the enterprise
Keywords: Majetková struktura; kapitálová struktura; likvidita; finanční analýza; Asset structure; capital structure; liquidity; financial analysis