Obnovné programy v církvi - Kortus, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce ukazuje na problém nestejné hloubky prožívání víry. Snaží se ukázat na nutnost stálého posvěcování se a budování vztahu s Bohem. Evangelizace je hlavním úkolem církve. Je zaměřena jak dovnitř církve a slouží k duchovnímu růstu věřících, tak i vně církve, kde je jejím úkolem hlásání radostné zvěsti. Práce se snaží pomocí vybraných evangelizačních programů ukázat, jakým způsobem se lze zhostit tohoto úkolu. Vybrané evangelizační programy jsou: Koinonia Jana Křtitele, Hnutí Světlo-Život, Farní evangelizační buňky, Domy modlitby a kurzy Alfa.
Renewal programs for Church
Keywords: evangelizace; obnova; prvotní hlásání; duchovní růst; obnovný program; evangelization; renewal; initial proclamation; spiritual growth; renewal program