Charakterizace reaktivního plazmatu s využitím vysokofrekvenční sondy - Pospíchal, Aleš (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce byla zaměřena na sestrojení, kalibraci a testování měřícího přístroje, který by mohl být použit v Laboratoři fyziky plazmatu na PřF. Toto zařízení sestávalo z vysokofrekvenčního napěťového a proudového senzoru založených na principu kapacitního senzoru a Rogowského cívce. V této práci jsou uvedeny výsledky ze všech kroků konstrukce a použití měřicího přístroje.
Characteristics of reactive plasma using a high frequency probe
Keywords: Reaktivní plazma; Sobolewského sonda; Rogowského cívka; vysokofrekvenční proud; konstrukce; kalibrace; měření; Reactive plasma; Sobolewski probe; Rogowski coil; radiofrequency current; construction; calibration; measuring