Europe Direct České Budějovice a Eurocentrum České Budějovice jako dva hlavní zdroje informací o EU v Jihočeském kraji: komparativní analýza - Dvořáková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2010)
Jádrem předkládané bakalářské práce je komparativní analýza dvou hlavních zdrojů informací o EU v Jihočeském kraji, Europe Direct České Budějovice a Eurocentra České Budějovice. První část práce je teoretickým exkurzem do problematiky informační vědy, která hraje v současném světě prim. Pro posouzení pohledu občanů Jihočeského kraje bylo použito dotazníkové šetření provedené na 100 subjektech. Další část práce se věnuje zmiňovaným centrům a jejich důkladnému rozboru. Analyzovaná data se týkají právního základu středisek, historie, popisu, způsobu financování, cílů a služeb, které centra poskytují a v neposlední řadě jejich spolupráce s dalšími institucemi. Poslední část práce je zaměřena na srovnání EUROPE DIRECT České Budějovice a Eurocentra České Budějovice, které je možné vzhledem k předchozím kapitolám. V závěru práce jsou shrnuty hlavní shodné a rozdílné body dvou srovnávaných center a názory občanů Jihočeského kraje na úroveň informování o EU.
Europe Direct České Budějovice and Eurocentrum České Budějovice as Two Main Sources of Information Concerning EU in the South Bohemia: a Comparative Analysis
Keywords: informační středisko; EUROPE DIRECT; Eurocentrum; poskytování informací; informace