Propuštění pacienta a ošetřovatelská péče - Špůrová, Milena (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku ošetřovatelské péče při propuštění pacienta. Cílem práce je zmapovat samotný proces propouštění pacientů z nemocničního zařízení z hlediska ošetřovatelské péče, a to jak z pohledu sester, tak i samotných pacientů. Součástí kvalitně poskytnuté péče je nejenom uspokojování všech potřeb pacientů během samotné hospitalizace, ale i zajištění plynulého přechodu do domácí péče pomocí činnosti všech členů multidiciplinárního týmu.
Discharge of a pacient and nursing care
Keywords: Propuštění; ošetřovatelská péče; pacient; sestra; komunikace; discharge; nursing care; patient; nurse; communication