Etický kodex a profesionální role policisty - Kreim, Vítězslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce bude koncipována jako komparace etických zásad při práci policie. V teoretické části bude shrnut dosavadní systém etických zásad obsažených v etickém kodexu policisty a jeho uplatnění v realitě policejní práce. Bude využito globálních pojetí významu etiky jako praktické filozofie k tomu, aby v praktické části došlo k vyjádření stavu a významu práce policie: Pomáhat a chránit. Pro vypracování své bakalářské práce použiji metodu dotazníku a případové studie pro objasnění naplnění role policie v každodennosti našeho života.
Ethic Code and Profesional Role of Police
Keywords: etika; profesní etika; etické jednání; morálka; praktická filozofie; etický kodex; systém etických kodexů; policie; veřejná správa; ethics; professional ethics; ethical act; morale; practical philosophy; ethics code; system ethics code; police; public service