Arteterapie jako komunikace při práci s klienty SVP - Lacinová, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce popisuje snahu o využití artterapeutické metody jako alternativní formy komunikace s klienty pobytövého oddělení střediska výchovné péče, u kterých se projevoval problém s verbální komunikací. v první části přináší přehled možných příčin poruch komunikace, alternativních komunikačních systémů včetně artterapie a uvádí důvody, pro které se zdá být k tomuto vhodná . v druhé části přibližuje autorčinu práci ve středisku výchovnépéče a popisuje způsob práce s klientem. ten dokládají kazuistiky konkrétníchklientů. v závěru shrnuje výhody a omezení tohoto přístupu k užití arteterapie.
Art-therapy as communication in the work with clients of Centre for educational care
Keywords: arteterapie; komunikace; Středisko výchovné péče; verbální komunikace; alternativní komunikace; kazuistiky; art - therapy; communication; Centre for educationl care; verbal communication; alternative form of communication; clients