Hlukové zatížení farem živočišné výroby provozem dopravních prostředků. - Šálek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce s názvem Hlukové zatížení farem živočišné výroby provozem dopravních prostředků je změřit a vyhodnotit stav hlukové zátěže na farmě rodiny Dvořáků v Olešnici. Pro přehlednost a úplnost jsou jednotlivá měření zpracována do tabulek a grafů a následně dle vztahu je určena ekvivalentní hladina hluku, jež je porovnávána s legislativními a hygienickými normami.
Noise burden on a farms with livestock caused by transport operations.
Keywords: Zvuk; hluk; měření hluku; hluková zátěž; farma; životní prostředí; hladina; sluch; decibel; sound; noise; noise measurement; noise mapping; farm; environment; level; hearing; decibel