Chovatelské kroužky na středních školách v Plzeňském kraji - Tochorová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2015)
Jedním z problémů současné školy je relativně velké množství teoretického učiva, které je nedostatečně uváděno do praktických souvislostí s běžným životem žáka. Přitom osobní zkušenost s reálnými přírodninami má ve výuce biologie svoji nezastupitelnou úlohu na každém stupni vzdělávání. Přímý kontakt se zájmovým organismem může žákům zprostředkovat chovatelský kroužek, jehož provozovatelem mohou být i vzdělávací nebo volnočasové instituce. V úvodu této práce se zaměřuji na možnosti pedagogického využití chovatelského kroužku na středních školách a na obecné podmínky jeho fungování. Cílem samotné bakalářské práce je výzkum rozšíření chovatelských kroužků na středních školách Plzeňského kraje a na jeho základě popsat základní modely jejich fungovaní, hodnocení studenty a nejčastěji chované druhy živočichů.
The breeding clubs at secondary school in Pilsen Region
Keywords: střední škola; chovatelství; chovatelský kroužek; zájmový organismus; high school; breeding; breeding course; "hobby" organisms