Adenosin a nádorová imunoterapie - Frejlachová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce bylo studium imunosupresivních účinků adenosinu a využití těchto znalostí v nádorové imunoterapii. Vliv odstranění adenosinu pomocí enzymů na účinnost nádorové imunoterapie byl zkoumán na myším modelu pankreatického adenokarcinomu Panc02.
Adenosine and cancer immunotherapy
Keywords: nádorová onemocnění; imunoterapie; adenosin; imunosuprese; pankreatický adenokarcinom; cancer; immunotherapy; adenosine; immunosuppression; pancreatic adenocarcinoma