Teorie a praxe pastorace seniorů - Vlnatá, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá pastorací seniorů v České republice. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V první části se snaží vysvětlit pojem pastorace pomocí různých názorů několika autorů a dále se snaží popsat různé případy ze života seniorů. V této části je pak ještě odkaz na užitečnost starší generace a návod jak se udržovat stále v dobrém stavu i přes pokročilý věk. Ve druhé části se snaží v praxi potvrdit nebo vyvrátit dvě hypotézy - o větším rozsahu pastorace v domovech zřizovaných církví a o větším zájmu seniorů o pastoraci v domovech zřizovaných církví.
The theory and an experience pastoral care of seniors
Keywords: pastorace; senior; duchovní; potřebnost; domov pro seniory; pastoral; senior; divine; needfulness; retirements homes