Potraviny nového typu na českém trhu - Miklošová, Katarína (Jihočeská univerzita, 2014)
Obsahem bakalářské práce je seznámení s problematikou potravin nového typu (dále jen PNT). Práce ukazuje jak vypadá legislativa upravující PNT, schvalování, uvádění do oběhu, zdravotní nezávadnost. Dále práce uvádí informace o geneticky modifikovaných organismech, popisuje nové technologie v potravinářství- nanotechnologie. Obsahem práce je také zjišťování povědomí spotřebitelů a maloobchodních prodejců o dané tématice.
Novel foods
Keywords: Potraviny nového typu; geneticky modifikované organismy; nanotechnologie; legislativa; zdravotní nezávadnost; schvalování; uvádění na trh; produkce; Stévie; český trh; Novel foods; genetically modified organisms; nanotechnology; legislation; food safety; the approval; placing into circulation; production; Stevia; Czech market