Produktivita práce a ekonomická situace podniku - Špalová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá vztahem mezi produktivitou práce a ekonomickou situací podniku. Bakalářská práce je převážně založena na finančních ukazatelích a důležitých vzorcích a metodách, které jsou prakticky použity v obou analýzách. Práce zahrnuje analýzu produktivity práce a analýzu finančních ukazatelů, které znázorňují finanční zdraví a ekonomickou stabilitu malého podniku SAKUTUS spol. s r.o. Práce konkrétně zahrnuje ukazatele rentability, likvidity, aktivity nebo ukazatele zadluženosti. V práci jsou také zmíněny bankrotní a bonitní modely, které jsou porovnávány s vybranými ukazateli finanční analýzy. Tato porovnání jsou následně znázorněná pomocí grafů. Na závěr práce je zhodnocen vztah produktivity práce a ekonomické situace podniku.
Labour Productivity and Economic Situation of Enterprise
Keywords: Produktivita práce; ukazatele rentability; ukazatele aktivity; ukazatele likvidity; ukazatele zadluženosti; bankrotní a bonitní modely; Labour productivity; profitability ratios; activity ratios; liquidity ratios; leverage ratios; bankruptcy and solvency systems