Synergismus entomopatogenních hlístic a entomopatogenních hub - Šillerová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce je studium možného synergistického efektu zvolených druhů entomopatogenních hlístic (Steinernema arenarium, Steinernema feltiae) a entomopatogenních hub (Beauveria bassiana, Isaria fumosorosea, Lecanicillium lecanii), kdy je teoreticky možné předpokládat navýšení jejich účinnosti při společné introdukci do prostředí. Součástí diplomové práce je vytvoření jednotné laboratorní metodiky, kterou by bylo možné standardně využívat při studiu tohoto interakčního systému.
Synergism of entomopathogenic nematodes and entomopathogenic fungi
Keywords: synergismus; entomopatogenní hlístice; entomopatogenní houby; Steinernema arenarium; Steinernema feltiae; Beauveria bassiana; Isaria fumosorosea; Lecanicillium lecanii; synergism; entomopathogenic nematodes; entomopathogenic fungi; Steinernema arenarium; Steinernema feltiae; Beauveria bassiana; Isaria fumosorosea; Lecanicillium lecanii