Přístupy k financování podnikové činnosti - Vedralová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
V České republice každoročně vzniká několik tisíc nových společností, které musí nejen zjistit, s jakým produktem nebo službou na trhu prorazí, ale také jak tuto činnost financovat. Vzhledem k současné silné konkurenci v tržní ekonomice společnosti by pouze počáteční kapitál nestačil, protože dříve nebo později se společnost bude zabývat otázkou pokrytí nákladů na její další rozvoj. Cílem této práce je definovat možné přístupy k financování podnikatelských aktivit, a to jak na počátku podnikání, tak v jeho průběhu. Existuje mnoho možností, jak získat finanční prostředky, ale každá možnost musí být posouzena podle individuální situace společnosti. Tato práce se dále zaměřuje na hodnocení financování společnosti prostřednictvím indikátorů finanční analýzy. Praktická část je zaměřena na konkrétní podnikatelský subjekt, který je charakterizován vývojem finanční struktury společnosti a poté je provedena analýza zdrojů jejího financování.
Approaches to Business Financing
Keywords: finance; kapitál; analytické ukazatele; zdroje financování; způsoby financování; finance; capital; analysis indicators; sources of financing; ways of financing