Využití fluorescenčních metod pro studium světlosběrné funkce fotosyntetických antén u sinic - Charvát, Filip (Jihočeská univerzita, 2014)
Měření variabilní fluorescence chlorofylu je užitečná metoda pro výzkum fotosyntézy. V této práci upravuji metodu FRRF (Fast Repetition Rate Fluorescence) pro studium fotoprotektivních mechanismů v sinicích. Použil jsem metodu FRRF pro testování specifických mutantů sinice s pozměněnou funkcí fykobilisomů.
Application of fluorescent methods for studing light harvesting function of photosynthetical antenae in cyanobacteria
Keywords: fluorescence; FRRF; sinice; Synechocystis PCC 6803; fotoprotekce; NPQ; ST; fluorescence; FRRF; cyanobacteria; Synechocystis PCC 6803; fotoprotection; NPQ; ST