Diagnostika a regenerace DPF filtru u traktorů Zetor - Krásný, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce na téma Diagnostika a regenerace DPF filtru u traktoru Zetor podrobně popisuje problematiku emisních požadavků u konkrétního typu traktoru. Práce je rozdělena na část teoretickou, ve které je popsána problematika pevných částic, filtrů pevných částic a diagnostické metody využité při získání výsledků. Praktická část, která je druhou částí této práce, se zabývá samotnou regenerací filtru pevných částic, při použití sériové diagnostiky. Výsledky jsou poté vyhodnoceny s hodnotami udanými výrobcem a je stanoven budoucí vývoj diagnostikovaného traktoru.
Diagnosis and regeneration of DPF filter on Zetor tractors
Keywords: diagnostika; DPF filtr; pevné částice; emise; regenerace; diagnostics; DPF filter; particulate matter; emission; regeneration