Vliv prarodičů na výchovu dětí předškolního věku - Lukášová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak ovlivňuje výchova prarodičů děti v předškolním věku, a to z jejich pohledu a z pohledu rodičů. Teoretická část se bude věnovat tématu výchova, vlivu prarodičů na výchovu. Bude zmíněn historický vývoj rodiny. Praktická část bude prezentovat výsledky dotazníkového šetření a rozhovorů. Respondenty a komunikačními partnery budou jak prarodiče, tak rodiče předškolních dětí.
Influence of grandparents on the education of preschool children
Keywords: vnoučata; prarodiče; výchova; vliv; babička; předškolní věk; rodina; vývoj; grandchildren; grandparents; upbringing; influence; grandmother; preschool age; family; development