Mapování sakrálních objektů v mikroregionu Týn nad Vltavou - Vaňousová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá mapováním sakrálních objektů v mikroregionu Týn nad Vltavou. Na základě terénního výzkumu byly nafoceny a následně zaneseny do mapy sakrální objekty v řešeném území. Práce obsahuje typologizaci sledovaných sakrálních objektů a geografické aspekty rozmístění sakrálních objektů v mikroregionu Týn nad Vltavou. Součástí práce je vytvoření geodatabáze. Text této práce je doplněn fotografiemi, tabulkami a mapovými přílohami.
Mapping of the sacred properties in the microregion of Týn nad Vltavou
Keywords: geografické aspekty; geodatabáze; mapování; mikroregion; religiózní krajina; sakrální objekty; terénní výzkum; geographical aspects; geodatabase; mapping; microregion; religiosity; sacred properties; terrain research