Porovnání vnitropodnikové dopravy pomocí traktorů a Tatra traktorů v podniku zemědělské prvovýroby - Nekula, Lubomír (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním vnitropodnikové dopravy pomocí Tatra-traktoru a traktorového dopravního systému. Praktická část se zabývá měřením a pozorováním v podniku Rolnická společnost Lesonice a.s při dopravě materiálu. Jednotlivé naměřené hodnoty souprav byly dále zpracovány a porovnány mezi sebou. Pro porovnání traktorové dopravy byl vybrán nejpoužívanější dopravní systém českého výrobce ZDT Nové Veselí Mega 20 a Mega 25. Byly porovnávány následující soupravy: - 2 soupravy Tatra traktoru T158 s návěsem Trail King, - souprava Challenger 545B s návěsem Mega 25, - souprava New Holland TM 155 s návěsem Mega20.
Comparison of the intercompany transport using tractors and Tatra tractors in agricultural primary production.
Keywords: přeprava; zemědělská doprava; Tatra traktor; přepravní výkonnost; Transport; agricultural transport; Tatra tractor; transport performance